Flavon Joy - koncentrat flawonoidów - suplement diety

240 g.

Nowy

Flavon Joy - suplement diety zawierający polifenole. Koncentrat flawonoidów, którego podstawowym składnikiem jest ziarno kakaowca!

Więcej szczegółów

48 - 72 godz.

Ostatnie egzemplarze!

220,00 zł

brutto

Flavon Joy

Flavon Joy w sposób kompleksowy zaopatruje organizm w istotne dla jego zdrowego funkcjonowania polifenole.

Do stworzenia tego produktu firma Flavon wykorzystała jeden z najstarszych skarbów natury - owoc kakaowca, dzięki temu będzie rarytasem na rynku suplementów diety.

Dzięki starannie dobranym składnikom owocowym i warzywnym Flavon Joy zyskuje miano najsmaczniejszego suplementu na rynku. Kombinacja składników owocowych i warzywnych oraz przypraw ma działanie synergistyczne. W każdym wieku zapewniają wsparcie dla organizmu i rozkosze dla podniebienia.

Konsystencja żelu jest korzystna z punktu widzenia bioprzyswajalności.

 

Składniki Flavon Joy

  • Beta-glukan (polisacharydy) najczęściej pozyskiwane są z drożdży. Beta-glukany to substancje o silnych właściwościach antyutleniających i immunostymulujących. Glukany nie leczą, ale w efektywny sposób pomagają stłumić infekcję, ponieważ stymulują makrofagi i w ten sposób potrafią pobudzić organizm do obrony, zwiększają aktywność systemu odpornościowego.
  • Zmielone, surowe ziarno kakaowca to silny przeciwutleniacz, działa na serce i układ krążenia. Zawiera fosfor, magnez, miedź i potas, oraz witaminę A, B1, B2, B6, B12, D- I E. W niektórych regionach uważany za afrodyzjak.
  • Owoc granatu bardzo silny przeciwutleniacz, poprawia pracę serca i układu krążenia, pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu, chroni przed chorobami nowotworowymi, posiada właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe, wspomaga płodność.
  • Cynamon - duża ilość związków flawonowych (flawony, izoflawony, flawonole), katechiny, eugenol, duża ilość chromu, dzięki któremu mamy mniejszą ochotę na słodycze. Oprócz tego zawiera też błonnik, żelazo, mangan i wapń. Poprawia trawienie, dobrze działa na apetyt, poprawia pracę żołądka, działa na serce i układ krążenia, optymalizuje poziom cukru w krwi, silny przeciwutleniacz. , przyspiesza metabolizm, obniża poziom cholesterolu.
  • Kurkuma jej czysty wyciąg zawiera beta-karoten, witaminę c, wapń, żelazo, niacynę, cynk i potas. Bogata w błonnik i flawonoidy. Poprawia funkcję mózgu, wspomaga serca, blokuje starzenie się komórek, posiada silne działanie przeciwzapalne, ma działanie przeciwwirusowe.
  • Wiśnia o silnym działaniu przeciwbakteryjnym, wysoka zawartość składników mineralnych i mikroelementów, wykazuje działanie przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i przeciwbólowe, wspomaga zasypianie. Zawarte w owocach antocyjany zwiększają elastyczność naczyń włosowatych wspomagając układ sercowo-naczyniowy. Poza tym wspomagają pracę układu moczowego oraz proces odchudzania.
  • Żurawina to "naturalny antybiotyk", działa przeciwko zapaleniu dróg moczowych, ma dobry wpływ na serce i układ krążenia. działa jako silny przeciwutleniacz (antocyjaniny). wspomaga wzrok.
  • Pektyna cytrusowa to błonnik roślinny rozpuszczalny w wodzie o działaniu prebiotyku, zawiera witaminy C. Pektyny mają zdolność usuwania nadmiaru cholesterolu tym samym wspomagają układ sercowo - naczyniowy. Pektyny są również wykorzystywane w leczeniu otyłości - wypełniają żołądek, co zwiększa poczucie sytości. Regulują gospodarkę kwasów żółciowych, usuwają ich nadmiar, chronią przed powstawaniem kamieni żółciowych oraz ułatwiają i przyspieszają trawienie tłuszczów. Dodatkowo, dzięki zdolności wiązania jonów, oczyszczają organizm z metali ciężkich tj. ołowiu oraz kobaltu. Usprawniają pracę jelit, pomagają usuwać zalegające w nich resztki pokarmu, a tym samym zapobiegają powstawaniu zaparć. 
  • Burak ćwikłowy zawiera betaninę - to wsparcie organizmu w chorobach wątroby i nowotworach, poza tym burak posiada dużą zawartość kwasu foliowego.
  • Dynia - duża zawartość karotenoidów, będących silnym przeciwutleniaczem. Jest bogatym źródłem witamin C, A, B, E. Wysoka zawartość błonnika wspomagającego trawienie. za pomocą beta-karotenu i luteiny poprawia wzrok.
  • Owoc dzikiej róży cechuje wysoka zawartość witaminy C, A, B, K, I P, oraz wysoki poziom magnezu, żelaza, jodu wzmacnia pracę nadnerczy, obniża cholesterol, poprawia pracę wątroby i pęcherzyka żółciowego, wspomaga pracę tarczycy.
  • Aronia doskonale sprawdza się jako naturalny barwnik spożywczy, posiada wysoką zawartość karotenoidów, ma dobry wpływ na serce i układ krążenia, posiada właściwości przeciwzapalne, zmniejsza ryzyko marskości wątroby, silny przeciwutleniacz.
  • Czarna porzeczka - obecne tam flawonoidy wpływają na usuwanie z organizmów groźnych toksyn i substancji mogących podnieść ryzyko zachorowania na różne rodzaje nowotworów, wspomagają i chronią wątrobę, ponieważ mają zdolność łączenia się z metalami ciężkimi. Obecność kwercetyny wpływa na pracę układu moczowego i wspiera jego działanie zwłaszcza podczas częstych i powtarzających się stanów zapalnych pęcherza moczowego, przeciwdziała zapaleniu stawów, posiada działanie moczopędne, zabezpiecza zdrową florę jelit, nerki i prostatę.

Flavon Joy - koncentrat bioflawonoidów

Flavon Joy składniki

Działanie składników aktywnych ziaren kakaowca potwierdzona badaniami:

  • Kofeina - wywiera umiarkowane działanie pobudzające na ośrodkowy układ nerwowy, przez co poprawia samopoczucie i znosi uczucie zmęczenia. Ma ona wpływ na zwiększenie motywacji, spostrzegawczości i koncentracji przy wykonywaniu zadań monotonnych, wymagających długotrwałej uwagi, poprawia pamięć krótkotrwałą. Pobudza ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. 
  • Inhibitory monoaminooksydazy (MAOI) - dzięki nim w mózgu wysoki poziom serotoniny i dopaminy utrzymuje się dłużej, poprawiając jednocześnie nasz humor i zapewniając nam dobre samopoczucie.
  • Fenyloetyloamina (PEA) - jest ona neuroprzekaźnikiem uwalniającym do mózgu dopaminę, która wywołuje stan euforii. Radośni ludzie charakteryzują się permanentnie podwyższonym poziomem PEA. Napojowi z ziaren kakaowca przypis ano również korzystny wpływ na wszelkie siły witalne. Szybciej realizuj cele i zadania, wykaż się pamięcią i kreatywnością na najwyższym poziomie. PEA aktywuje również neuroprzekaźniki w mózgu, które odpowiedzialne są za uwagę, koncentrację i czujność.
  • Magnez jest niezbędny do obniżenia krzepliwości krwi. Dzięki temu serce będzie mogło dopompować więcej tlenu do mózgu. To z kolei nie tylko przyspieszy procesy myślowe i zapewni mózgowi energię, ale także ochroni mózg przed uszkodzeniami spowodowanymi wysokim ciśnieniem.
  • Flawonoidy - wykazano, że spożycie flawonoidów zawartych w produktach zawierających kakao może poprawić pamięć i koncentrację. Dieta o zwiększonej zawartości flawonoidów stosowana przez osoby w wieku powyżej 65 roku życia zmniejsza ryzyko wystąpienia demencji w starszym wieku.
  • Teobromina stymuluje mózg poprzez rozluźnienie mięśni, pozwalając na rozszerzenie żył i tętnic. Wtedy krew łatwiej dociera do mózgu i innych narządów. 
  • Flawonoidy zawarte w ziarnie kakaowym wykazują działanie ochronne dla układu krążenia poprzez wpływ na co najmniej kilka mechanizmów mających znaczenie w rozwoju chorób układu krążenia. Badania przeprowadzone na osobach cierpiących na nadciśnienie wykazały, że flawonoidy zawarte w ziarnach kakaowca zmniejszają insulinooporność – jedną z głównych przyczyn rozwoju cukrzycy typu 2, zespołu metabolicznego i zespołu policystycznych jajników. Kolejne badania udowodniły, że suplementacja flawonoidami z ziaren kakaowca nie tylko korzystnie wpływa na obniżanie ciśnienia krwi u pacjentów z nietolerancją glukozy i nadciśnieniem, ale również poprawia wrażliwość na insulinę i funkcjonowanie komórek β trzustki odpowiedzialnych za produkcję insuliny.

Zalecana dzienna porcja do spożycia Flavon Joy:

1-3 razy dziennie płaską łyżeczką dozującą, znajdującą się w opakowaniu. 1 łyżeczka dozująca to ok.6g

Spożywanie produktu zalecamy osobom dorosłym.

Uwagi:

Powyższy tekst ma jedynie charakter informacyjny i nie może zastąpić porady, diagnozy czy też zaleceń lekarskich. W przypadku problemów zdrowotnych skonsultuj się z lekarzem.

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia! Produkt zawiera substancje pochodzenia naturalnego, mogące powodować nieznaczne różnice w konsystencji, kolorze i smaku, które jednak nie mają wpływu ani na właściwości, ani na jakość produktu.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chorzy na cukrzycę powinni uwzględnić zawartość węglowodanów w produkcie.

Kobietom ciężarnym i karmiącym nie poleca się konsumowania produktów zawierających żen-szeń! Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Należy zachować zrównoważoną i zróżnicowaną dietę oraz zdrowy tryb życia.

 

Wartość odżywcza

w 100 g produktu

w 6 g (1 łyżeczka)

 Sól

 0,09 g

 0,005 g

Energia

1265 kJ / 302 kcal

76 kJ / 18 kcal

Białko

3,3 g

0,2 g

Węglowodany

w tym cukry

66 g

59 g

4 g

3,5 g

Tłuszcz

w tym tłuszcze nasycone

0,8 g

0,4 g

0,05 g

0,02 g

 

 

 

Składniki aktywne

 

 

 

 

 

Polifenole

2800 mg

168 mg

w tym Flawonoidy

600 mg

36 mg

 

Producent:
GeSz Gaal es Sziklás Kft.
H-4033 Debrecen
Veres Peter u. 19       
Węgry

Za Informację odpowiada:
Flavon Group Polska Sp. z o.o. ul. Nowosądecka 68
30-683 Kraków

 

Oceń 
2016-03-17

flavon joy

Uwielbiam! Duża dawka antyoksydantów w fajnej formie.

    Oceń 
    2016-02-02

    flavon

    Świetny skład. Nie ma takiego działania na już, jem flavon od 2 miesiecy i na razie widze, że trochę mi się krążenie poprawiło, szczególnie w dłoniach i stopach (bo mam zawsze zimne). Fajny smak.

      Napisz swoją opinię! !

      Napisz opinię

      Producenci

      Sprawdź także

      Akceptuj

      Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
      Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. Więcej informacji  Kliknij Tutaj