Obniżka! Książka Niebezpieczne zboża. Groźny gluten.

Niebezpieczne zboża. Groźny gluten.

272 strony

Nowy

Autorka Bożena Przyjemska na łamach tej książki udowadnia, że pożywamy pieczywa od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem może być szkodliwe.

Więcej szczegółów

24 - 48 h.

31,00 zł

34,00 zł

-3,00 zł

Niebezpieczne zboża. Groźny gluten

Autorem książki jest Bożena Przyjemska z wykształcenia jest biologiem poza tym naturoterapeutka, dietetykyk i osteopata z wieloletnim doświadczeniem. Od 30 lat pomaga cierpiącym przywracać zdrowie w Polsce, USA i Kanadzie, gdzie obecnie mieszka. Autorka dogłębnie przeanalizowała najważniejsze informacje medyczne dotyczące uczuleń i nietolerancji na gluten i swoje wnioski zamieściła w tym poradniku.


Powszechnie wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z alergią na białka, znajdujące się w czterech zbożach - pszenicy, życie, jęczmieniu i owsie. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty mączne są trucizną zagrażającą ich życiu.

Osoby, które odczuwają nadwrażliwość na gluten, po spożyciu odczuwają dolegliwości ze strony układu pokarmowego, które rzadko kojarzone z tym produktem.

Po przeczytaniu książki będziesz mógł sam się przekonać o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu. Zapobiega ona ponad 200 przewlekłym chorobom i dolegliwościom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu.

Znajdziesz tu wszystko na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m.in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej.

Książka "Książka Niebezpieczne zboża. Groźny gluten."

Autor: Bożena Przyjemska

Rok wydania: 2014

Ilość stron: 272

ISBN: 9788364278167

 

Napisz opinię

Niebezpieczne zboża. Groźny gluten.

Niebezpieczne zboża. Groźny gluten.

Autorka Bożena Przyjemska na łamach tej książki udowadnia, że pożywamy pieczywa od wczesnego dzieciństwa do późnej starości z przekonaniem może być szkodliwe.

Producenci

Sprawdź także

Akceptuj

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi. Więcej informacji  Kliknij Tutaj